Srnčí plec dušená na pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí plec dušená na pepři
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37935 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
800 g | Srnčí plec |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 226,0mg |
Draslík | 861,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí plec dušená na pepři postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na nudličky, cibuli na plátky. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, drcený pepř, vlijeme polovinu vývaru a pod poklicí dusíme, až je maso poloměkké. Šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, zarestujeme, zředíme zbylým vývarem a za častého míchání alespoň čtvrt hodiny povaříme. |