Recept

Vařená srnčí kýta s křenovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37937

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 g Jalovec
3 polévková lžíce Křen
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
5 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
800 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 313kJ
3% Sacharidy 10 g
37% Tuky 28 g
16% Sodík 318 mg
112% Bílkoviny 63 g

Vařená srnčí kýta s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na několik dílů a vložíme ho do vroucí vody spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky, kořením a solí. Vaříme na mírném plameni, až je maso měkké.

2

Uvařené maso vyjmeme a držíme na teple. Vývar přecedíme do kastrolu, zašleháme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, jemně strouhaný křen a na mírném plameni alespoň pět minut povaříme.

3

Naporcované maso přelijeme omáčkou a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept