Vařená srnčí kýta s křenovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařená srnčí kýta s křenovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37937 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
1 g | Jalovec |
3 polévková lžíce | Křen |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
5 ks | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
800 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 130,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Křen, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařená srnčí kýta s křenovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Maso rozkrájíme na několik dílů a vložíme ho do vroucí vody spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky, kořením a solí. Vaříme na mírném plameni, až je maso měkké. |
2 | Uvařené maso vyjmeme a držíme na teple. Vývar přecedíme do kastrolu, zašleháme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku, jemně strouhaný křen a na mírném plameni alespoň pět minut povaříme. |
3 | Naporcované maso přelijeme omáčkou a servírujeme. |