Jednoduchý recept

Perníkový košíček

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37938
Kategorie: Cukroví

Ingredience

1 špetka Amonium
1 špetka Anýz mletý
1 špetka Citronová kůra
0,1 kg Cukr moučkový
1 ks Hřebíček
250 g Med včelí
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mouka žitná
1 špetka Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
Na potření a plech
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 334kJ
33% Sacharidy 117 g
9% Tuky 7 g
1% Sodík 30 mg
24% Bílkoviny 14 g

Perníkový košíček postup přípravy receptu:

1

Včelí med povaříme a necháme vychladnout. Poté do něj nasypeme žitnou mouku, přidáme vejce a cukr a vypracujeme těsto. Na chladném místě necháme odpočinout do druhého dne.

2

Do odleželého těsta vmícháme amonium, strouhanou citronovou kůru, tlučený anýz, skořici a hřebíček. Přisypeme mouku tak, aby těsto bylo husté, a důkladně propracujeme.

3

Z těsta nakrájíme malé kousky, z těch vyválíme válečky, polovinu jich složíme na obrácenou plechovou misku, kterou předem potřeme máslem a posypeme moukou. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem. Ze zbytku těsta upleteme z tenkých válečků věneček, položíme vedle košíčku, rovněž potřeme. V rozehřáté troubě vše upečeme dozlatova.

4

Necháme vychladnout, odstraníme misku, na okraj přivážeme stužkami upečený věneček.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení těsta - 12 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept