Srnčí kýta s paprikami na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta s paprikami na víně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37940 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
700 ml | Hovězí vývar základní |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
40 g | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kg | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
120 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 446,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Kari koření, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta s paprikami na víně postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno, papriky zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl, pepř a osmažíme. Maso zasypeme paprikou, kari kořením, zamícháme, zalijeme 400 ml vývaru a pod poklicí dusíme, až je maso poloměkké. Šťávu zredukujeme, zasypeme moukou, zamícháme a orestujeme. Poté zašleháme víno, zbylý vývar a dusíme, až je maso měkké. Na závěr vmícháme smetanu, osmažené papriky a necháme prohřát. |