Perníkové řezy s rumovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníkové řezy s rumovou polevou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37941 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Anýz mletý |
1 ks | Badyán |
0,3 ks | Citrony |
210 g | Cukr moučkový |
0,3 kávová lžička | Fenykl obecný |
3 ks | Hřebíček |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Mandle |
210 g | Med včelí |
8 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
500 g | Mouka žitná |
2 ks | Nové koření celé |
50 g | Ořechy vlašské |
30 g | Pomerančová kůra |
30 g | Rozinky tmavé |
1 polévková lžíce | Rum |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Na plech | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Poleva | |
250 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Rum |
1,5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 112g |
---|---|
Cholesterol | 45,8mg |
Draslík | 270,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Citrony, Cukr moučkový, Fenykl obecný, Hřebíček, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Med včelí, Nové koření celé, Ořechy vlašské, Pomerančová kůra, Rum, Skořice mletá, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Rum, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Mléko plnotučné, Mouka žitná, Rozinky tmavé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perníkové řezy s rumovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, cukr, tlučené koření, kůru nastrouhanou z citronu a kypřicí prášek. V mléce rozmícháme vejce, přilijeme do mouky, přidáme med a vypracujeme těsto. Vmícháme nasekané rozinky, mandle, ořechy, v cukru naloženou pomerančovou kůru a rum. Těsto znovu propracujeme a do druhého dne necháme odpočinout na chladném místě. |
2 | Poté těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova. Ještě horký perník nakrájíme na řezy, přelijeme rumovou polevou a dozdobíme mandlemi. |
3 | Na polevu utřeme do husté hmoty cukr s bílkem a rumem. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení těsta - 12 hodin.