Jednoduchý recept

Perníkové řezy s rumovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37941
Kategorie: Perníky

Ingredience

0,3 kávová lžička Anýz mletý
1 ks Badyán
0,3 ks Citrony
210 g Cukr moučkový
0,3 kávová lžička Fenykl obecný
3 ks Hřebíček
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
50 g Mandle
210 g Med včelí
8 polévková lžíce Mléko plnotučné
500 g Mouka žitná
2 ks Nové koření celé
50 g Ořechy vlašské
30 g Pomerančová kůra
30 g Rozinky tmavé
1 polévková lžíce Rum
0,3 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
Na plech
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
Poleva
250 g Cukr moučkový
1 kávová lžička Rum
1,5 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 632kJ
49% Sacharidy 175 g
21% Tuky 16 g
2% Sodík 36 mg
33% Bílkoviny 18 g

Perníkové řezy s rumovou polevou postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, cukr, tlučené koření, kůru nastrouhanou z citronu a kypřicí prášek. V mléce rozmícháme vejce, přilijeme do mouky, přidáme med a vypracujeme těsto. Vmícháme nasekané rozinky, mandle, ořechy, v cukru naloženou pomerančovou kůru a rum. Těsto znovu propracujeme a do druhého dne necháme odpočinout na chladném místě.

2

Poté těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do růžova. Ještě horký perník nakrájíme na řezy, přelijeme rumovou polevou a dozdobíme mandlemi.

3

Na polevu utřeme do husté hmoty cukr s bílkem a rumem.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení těsta - 12 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept