Recept

Dýňová polévka s batáty a nivou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37942

Ingredience

400 g Brambory sladké (Batáty)
1 ks Cibule
1 ks Dýně
1 špetka Muškátový oříšek
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
125 g Víno Marsala
1,5 l Vývar zeleninový
Omáčka
130 g Sýr Niva (Rokfór)
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 821kJ
13% Sacharidy 48 g
25% Tuky 19 g
59% Sodík 1 g
23% Bílkoviny 13 g

Dýňová polévka s batáty a nivou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Dýni a batáty omyjeme, očistíme, nakrájíme na špalíčky a vložíme na plech. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.

2

Vše zakápneme olivovým olejem a posypeme skořicí a muškátovým oříškem. Plech vložíme do trouby a pečeme 60 minut.

3

Po upečení plech vyjmeme z trouby, upečenou zeleninu necháme vychladnout a rozmixujeme ji.

4

Rozmixovanou hmotu vložíme do hrnce a přilijeme 1,5 litru zeleninového vývaru.

5

Polévku přivedeme k varu, přidáme marsalu, osolíme a opepříme.

6

V misce rozmixujeme zakysanou smetanu s nivou tak, aby vznikla hladká hmota.

7

Polévku rozléváme do připravených talířů a pokapeme sýrovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept