Krůtí vývar s tortillami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí vývar s tortillami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37943 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
2 kávová lžička | Kmín římský |
250 g | Krůtí maso |
45 ml | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
4 ks | Šalotka |
2 kávová lžička | Sůl bylinková |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
8 ks | Tortilla |
3,5 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 731,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Kmín římský, Pažitka, Šalotka, Tortilla mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krůtí maso, Olej olivový, Sůl bylinková, Sýr Ementál (Primátor), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí vývar s tortillami postup přípravy receptu:
1 | Čistý krůtí vývar nalijeme do hrnce, přidáme bylinkovou sůl, římský kmín, bobkový list, najemno nasekaný česnek, chilli papričky a šalotku. Vše přivedeme k varu. |
2 | Na sporáku vaříme asi 10 minut a poté přidáme na kostičky nakrájené uvařené krůtí maso. |
3 | Na pánvi rozpálíme olivový olej. Tortilly srolujeme jako palačinku a nožem nakrájíme na proužky, které dáme osmažit na pánev. Po opečení je vyjmeme. |
4 | Horký krůtí vývar servírujeme do připravených talířů, do každého talíře nasypeme opečené tortillové nudle a posypeme najemno nastrouhaným ementálem a pažitkou. |