Recept

Srnčí plec dušená s mrkví

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37944

Ingredience

2 ks Bobkový list
200 g Cibule
800 ml Hovězí vývar základní
100 g Mrkev kořen
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
800 g Srnčí plec
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
80 ml Víno bílé
Na jíšku
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 834 kcal
Kilojoule 3 489kJ
3% Sacharidy 12 g
140% Tuky 105 g
52% Sodík 1 g
144% Bílkoviny 81 g

Srnčí plec dušená s mrkví postup přípravy receptu:

1

Plec nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Cibuli a očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme nadrobno.

2

V kastrole na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mrkev a osmažíme. Do směsi vložíme maso, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, koření, sůl a pod poklicí dusíme.

3

Když je maso poloměkké, přilijeme víno a dodusíme. Poté maso vyjmeme a držíme na teple.

4

Do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky, a čtvrt hodiny na mírném plameni povaříme. Omáčku přecedíme, přelijeme jí maso a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept