Srnčí plec dušená s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí plec dušená s mrkví
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
200 g | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Mrkev kořen |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 g | Slanina vepřová |
800 g | Srnčí plec |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
80 ml | Víno bílé |
Na jíšku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 255,0mg |
Draslík | 896,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Srnčí plec, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí plec dušená s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Plec nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Cibuli a očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme nadrobno. |
2 | V kastrole na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mrkev a osmažíme. Do směsi vložíme maso, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, koření, sůl a pod poklicí dusíme. |
3 | Když je maso poloměkké, přilijeme víno a dodusíme. Poté maso vyjmeme a držíme na teple. |
4 | Do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky, a čtvrt hodiny na mírném plameni povaříme. Omáčku přecedíme, přelijeme jí maso a podáváme. |