Jednoduchý recept

Perníkové řezy s citronovou polevou a mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37945

Ingredience

5 g Amonium
0,5 kávová lžička Anýz mletý
0,5 ks Citrony
250 g Cukr moučkový
2 ks Hřebíček
120 g Mandle
500 g Med včelí
500 g Mouka pšeničná hrubá
2 ks Nové koření celé
1 špetka Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
0,3 l Voda pitná
Na plech
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Máslo čerstvé
Na ozdobu
30 g Mandle
Poleva
1 kávová lžička Citronová šťáva
250 g Cukr moučkový
1,5 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 284kJ
31% Sacharidy 112 g
12% Tuky 9 g
1% Sodík 26 mg
16% Bílkoviny 9 g

Perníkové řezy s citronovou polevou a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Med přelijeme horkou vodou a rozpustíme ho. Přidáme cukr, mouku a umícháme těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne. Poté vmícháme vejce, strouhanou citronovou kůru, tlučené koření, rozválené amonium a nahrubo nakrájené mandle.

2

Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 60 minut.

3

Vychladlé těsto nakrájíme na řezy, přelijeme citronovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.

4

Na polevu utřeme do husté směsi cukr s bílkem a citronovou šťávou.

Poznámka

Čas přípravy je bez doby na odležení těsta - 12 hodin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept