Perníkové řezy s citronovou polevou a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníkové řezy s citronovou polevou a mandlemi
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37945 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
5 g | Amonium |
0,5 kávová lžička | Anýz mletý |
0,5 ks | Citrony |
250 g | Cukr moučkový |
2 ks | Hřebíček |
120 g | Mandle |
500 g | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 ks | Nové koření celé |
1 špetka | Skořice mletá |
2 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Voda pitná |
Na plech | |
---|---|
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Na ozdobu | |
30 g | Mandle |
Poleva | |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
250 g | Cukr moučkový |
1,5 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 42,9mg |
Draslík | 139,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Citrony, Cukr moučkový, Hřebíček, Mandle, Med včelí, Nové koření celé, Skořice mletá, Vejce slepičí, Voda pitná, Mandle, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Amonium, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Perníkové řezy s citronovou polevou a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Med přelijeme horkou vodou a rozpustíme ho. Přidáme cukr, mouku a umícháme těsto. Na chladném místě necháme odležet do druhého dne. Poté vmícháme vejce, strouhanou citronovou kůru, tlučené koření, rozválené amonium a nahrubo nakrájené mandle. |
2 | Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě pečeme zvolna cca 60 minut. |
3 | Vychladlé těsto nakrájíme na řezy, přelijeme citronovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi. |
4 | Na polevu utřeme do husté směsi cukr s bílkem a citronovou šťávou. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení těsta - 12 hodin.