Jednoduchý recept

Hlíva na asijský způsob

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37946
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 polévková lžíce Bazalka
4 stroužek Česnek
7 ks Cibule lahůdková
1,5 kávová lžička Cukr třtinový
500 g Hlíva ústřičná
0,5 polévková lžíce Meduňka
4 polévková lžíce Olej sezamový
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
4 ks Pečivo celozrnné
1 kávová lžička Pepř bílý
80 g Pórek
300 g Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 155 kcal
Kilojoule 649kJ
5% Sacharidy 17 g
10% Tuky 8 g
7% Sodík 149 mg
8% Bílkoviny 5 g

Hlíva na asijský způsob postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na 2 cm široké proužky. Lahůdkovou cibuli a mladý pórek omyjeme, pórek nakrájíme na kroužky 0.5 cm silné, cibuli nakrájíme zešikma na špalíčky dlouhé přibližně 2-3 cm. Oloupaný česnek drobně posekáme. Čerstvou meduňku s bazalkou omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. Omytá rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2

Ve woku rozpálíme sezamový olej a hlívu zprudka restujeme za stálého míchání 1 minutu. Přidáme česnek, cibuli s pórkem a restujeme další minutu. Přidáme sójovou omáčku, pepř, promícháme, doložíme rajčata s bylinkami, cukr, podle chuti sůl, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 4-5 minut.

3

Hlívu ústřičnou se zeleninou podáváme ihned s tmavým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept