Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Omáčka játrová 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3795
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Játra vepřová
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 550kJ
3% Sacharidy 11 g
8% Tuky 6 g
29% Sodík 572 mg
16% Bílkoviny 9 g
Omáčka játrová
  • Omáčka játrová
  • 1
  • Omáčka játrová
  • 2
  • Vložit obrázek

Omáčka játrová postup přípravy receptu:

1

Játra očistíme a drobně nakrájíme nebo játra naškrábeme.

2

V rendliku rozehřejeme sádlo a zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájená játra, posypeme troškou kmínu a játra dusíme cca 15 minut.

3

V době dušení jater uděláme žlutější jíšku ze lžičky sádla a lžičky hladké mouky. Po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar. Takto připravenou jíšku přilijeme k podušeným játrům.

4

Omáčku osolíme, opepříme a necháme pozvolna vařit ještě cca 10 minut.

5

Dle chuti můžeme omáčku na závěr prolisovat nebo z části vychladlou rozmixovat.

Poznámka

Sádlo můžeme zaměnit ze slaninou nakrájenou nadrobno.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Omáčka játrová
Recept je snadný jak na přípravu, tak na vaření. Chutný a poměrně rychlý oběd. Využila jsem variantu se slaninou na místo sádla. Omáčku jsem podávala s rýží. Příště vyzkouším podávat s houskovým knedlíkem. Recept mohu doporučit všem. Dobrou chuť blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept