Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 37950

Ingredience

300 g Brambory
3 ks Cibule
500 g Dančí maso
500 g Hovězí maso zadní
300 g Jablka
300 g Klobása uzená
1 kávová lžička Olej olivový
3 ks Paprika červená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
500 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
500 g Vepřové maso libové
Mořidlo
2 ks Celer bulvový
5 ks Cibule
3 ks Citrony
2 ks Mrkev kořen
4 dl Olej olivový
2 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
4 kávová lžička Sůl
4 dl Víno bílé
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,191 kcal
Kilojoule 4 983kJ
15% Sacharidy 55 g
246% Tuky 185 g
85% Sodík 2 g
137% Bílkoviny 77 g

Bohaté špízy postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme, nakrájíme na 4 cm kostky, osolíme, opepříme, slaninu, klobásu, jablka a zeleninu nařežeme na plátky a syrové neloupané brambory na obdélníky. Grilovací jehly potřeme olejem nebo sádlem a na ně napichujeme postupně vepřové maso, slaninu, plátek jablka, hovězí maso, papriku, srnčí, klobásu, cibuli a napichování opakujeme až do konce jehly. To samé opakujeme na dalších jehlách. Takto připravené jehly naskládáme do mořidla, kde je necháme celou noc rozležet.

2

Druhý den špízy vyndáme z mořidla, každý zvlášť zabalíme do alobalu, omotáme drátkem a na grilu za občasného otáčení rožníme přibližně 120 minut.

3

Mořidlo: do velkého hrnce nebo na pekáč naskládáme připravené špízy, které ještě nemáme zabalené v alobalu. Do mísy dáme na drobno nasekanou cibuli, nastrouhanou mrkev, petržel, celer, na plátky nakrájený, neloupaný citron, na kolečka nakrájený česnek, sůl, pepř, vše zalijeme olejem, dobře promícháme, polijeme vínem, zamícháme a vylijeme na připravené špízy. Když jsou špízy hotové, opatrně z nich sundáme alobal, aby nevytekla šťáva.

Poznámka

Špízy podáváme teplé s čerstvým chlebem, ozdobíme plátky citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept