Pečené papriky s granátovým jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené papriky s granátovým jablkem
Pečené papriky s granátovým jablkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37951 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Jablko granátové |
3 ks | Paprika červená |
3 ks | Paprika zelená |
2 ks | Paprika žlutá |
1 ks | Pažitka |
Zálivka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
20 ml | Olej česnekový |
60 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 378,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 193,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablko granátové, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Pažitka, Limetková šťáva, Pomerančová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej česnekový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené papriky s granátovým jablkem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. |
2 | Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a pokládáme na plech. Následně plech i s paprikami vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut. |
3 | Po vyjmutí paprik z trouby je vsypeme do velké mísy a necháme vychladnout. |
4 | Po vychladnutí z paprik stáhneme opálenou slupku a papriky krájíme na proužky a vkládáme do salátové mísy. |
5 | Z granátového jablka vydlabeme zrníčka a vložíme je do mísy k paprikám. |
6 | V menší misce smícháme limetkovou a pomerančovou šťávu, olivový olej, česnekový olej, špetku soli, důkladně promícháme. |
7 | Takto připravenou zálivkou salát přelijeme, promícháme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |