Recept

Dušená srnčí kýta s lesními plody

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 37952

Ingredience

2 ks Bobkový list
50 g Borůvky
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Maliny
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
80 ml Olej rostlinný
50 g Ostružiny
4 ks Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
100 g Protlak rajčatový
120 g Slanina vepřová
1 kg Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 970 kcal
Kilojoule 4 059kJ
13% Sacharidy 46 g
107% Tuky 80 g
31% Sodík 621 mg
152% Bílkoviny 85 g

Dušená srnčí kýta s lesními plody postup přípravy receptu:

1

Cibuli a maso nakrájíme na plátky, kořenovou zeleninu na nudličky, slaninu nakrájíme na kostičky.

2

V kastrole na oleji zpěníme slaninu s cibulí, přidáme zeleninu a koření. Poté vmícháme maso, vše osmažíme, zalijeme vodou, vmícháme rajčatový protlak, sůl a pod poklicí maso dusíme, až je měkké.

3

Udušené maso vyjmeme, do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky. Vmícháme ovoce, cukr a provaříme alespoň čtvrt hodiny. Na závěr v omáčce necháme prohřát maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept