Dušená srnčí kýta s lesními plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená srnčí kýta s lesními plody
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 37952 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
50 g | Borůvky |
50 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
50 g | Maliny |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
80 ml | Olej rostlinný |
50 g | Ostružiny |
4 ks | Pepř černý celý |
50 g | Petržel kořen |
100 g | Protlak rajčatový |
120 g | Slanina vepřová |
1 kg | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 32,4mg |
Draslík | 755,0mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Borůvky, Celer bulvový, Cibule, Cukr krupice, Maliny, Nové koření celé, Olej rostlinný, Ostružiny, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Protlak rajčatový, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená srnčí kýta s lesními plody postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a maso nakrájíme na plátky, kořenovou zeleninu na nudličky, slaninu nakrájíme na kostičky. |
2 | V kastrole na oleji zpěníme slaninu s cibulí, přidáme zeleninu a koření. Poté vmícháme maso, vše osmažíme, zalijeme vodou, vmícháme rajčatový protlak, sůl a pod poklicí maso dusíme, až je měkké. |
3 | Udušené maso vyjmeme, do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky. Vmícháme ovoce, cukr a provaříme alespoň čtvrt hodiny. Na závěr v omáčce necháme prohřát maso. |