Kuře s česnekem a limetkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s česnekem a limetkou
Kuře s česnekem a limetkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 37953 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
25 g | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
600 g | Kuřecí prsa |
2 ks | Limetka |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
400 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 111,0mg |
Draslík | 673,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Cukr třtinový, Koriandr čerstvý, Limetka, Olej slunečnicový, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s česnekem a limetkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá kuřecí prsa rozklepeme na výšku 1cm. |
2 | Smícháme máslo s prolisovaným česnekem, solí a nasekaným koriandrem. Směsí potřeme maso, každý plátek stočíme do rolády a upevníme párátky. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme roládky a opékáme je 15-20 minut po všech stranách. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a uchováme na teplém místě. |
4 | Do pánve přidáme limetkovou šťávu a kůru, cukr a za stálého míchání zahříváme, aby se cukr rozpustil. Omáčku povaříme 2 minuty. |
5 | Kuřecí maso upravíme na nahřáté talíře a pokapeme omáčkou. Podáváme s rýží a ozdobíme dílky omytého citronu. |