Červené zelí s jablečnou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červené zelí s jablečnou šťávou
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37954 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
3 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 ks | Hrušky |
2 kávová lžička | Nové koření mleté |
30 ml | Olej slunečnicový |
750 ml | Šťáva jablečná 100% |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 282,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hrušky, Olej slunečnicový, Sůl, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Nové koření mleté, Šťáva jablečná 100% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červené zelí s jablečnou šťávou postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozpálíme olej a na měsíčky nakrájenou cibuli na něm osmahneme, osolíme. |
2 | Hrušky omyjeme, očistíme, překrojíme na čtvrtiny, zbavíme jádřinců a nahrubo nasekáme. Poté je přidáme do kastrolu k cibuli a za stálého míchání dusíme asi 5 minut. |
3 | Červené zelí nakrájíme na tenké nudličky, přidáme do kastrolu a smícháme s cibulovo-hruškovou směsí. Nakonec přidáme třtinový cukr, nové koření, přelijeme jablečnou šťávou a za občasného míchání dusíme asi 120 minut. |
4 | Poté ihned podáváme jako přílohu. |