Recept

Červené fazole s parmskou šunkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37955

Ingredience

1 ks Cibule červená
100 g Cukr třtinový
500 g Fazole červené sterilované
100 g Hořčice Dijonská
15 ml Ocet jablečný
30 ml Olej olivový
1 ks Pažitka
30 ml Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
130 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 172 kcal
Kilojoule 720kJ
7% Sacharidy 26 g
8% Tuky 6 g
16% Sodík 316 mg
10% Bílkoviny 6 g

Červené fazole s parmskou šunkou postup přípravy receptu:

1

Fazole vysypeme z konzervy do cedníku a slijeme z nich šťávu, poté je propláchneme studenou vodou, necháme okapat a odložíme do mísy.

2

V kastrolu rozpálíme olej a osmahneme na něm na proužky nakrájenou parmskou šunku, po 5 minutách přidáme na kostičky nakrájenou jarní cibulku a restujeme dalších 5 minut. Přidáme hořčici, rajčatový protlak, cukr a 500 ml vody. Poté přimícháme fazole, dalších 500 ml vody a vše přivedeme k varu. Povaříme asi 10 minut.

3

Kastrol zakryjeme poklicí a vložíme na 60 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia.

4

Po vyjmutí z trouby přidáme ocet, osolíme a ihned podáváme.

5

Zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept