Hrášek s parmskou šunkou ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek s parmskou šunkou ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37956 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
6 ks | Cibulka jarní |
800 g | Hrášek mražený |
15 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej česnekový |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
200 g | Šunka parmská |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
170 ml | Voda pitná |
1 špetka | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 31,7mg |
Draslík | 49,8mg |
Vláknina | 948,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Voda pitná, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrášek mražený, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Šunka parmská, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej česnekový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášek s parmskou šunkou ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | V kastrole rozpálíme česnekový olej a orestujeme na něm na proužky nakrájenou parmskou šunku. |
2 | Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme do kastrolu k parmské šunce, restujeme dalších 5 minut. |
3 | Poté přidáme máslo, tymián, mražený hrášek a za stálého míchání restujeme. |
4 | Poté podlijeme vodou, promícháme, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Dusíme pod pokličkou 15 minut. |
5 | Nakonec odstavíme kastrol s hráškem ze sporáku a přimícháme najemno nastrouhaný ementál, důkladně promícháme, zakryjeme pokličkou a necháme asi 10 minut odpočívat. Ihned poté podáváme. |