Recept

Bramborový gratin s cuketou a žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37957
Kategorie: Brambory

Ingredience

15 g Badyán
800 g Brambory
700 g Cuketa
75 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
500 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 156kJ
6% Sacharidy 22 g
24% Tuky 18 g
6% Sodík 116 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bramborový gratin s cuketou a žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

2

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.

3

V kastrole rozpálíme česnekový olej a 50 g másla a přidáme žampiony, které 5 minut restujeme.

4

Poté přimícháme mléko, smetanu, 3 ks badyánu, sůl, pepř a vše důkladně promícháme.

5

Brambory a cuketu omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme do kastrolu. Kastrol zakryjeme pokličkou a dusíme 20 minut.

6

Zapékací misky vymažeme máslem a směs z kastrolu do ní přelijeme, vložíme do trouby a pečeme 40 minut. Po upečení ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept