Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 37959
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

3 stroužek Česnek
3 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice
1 kg Hovězí kýta
30 g Koření grilovací
1 dl Olej olivový
200 g Olivy bez pecky
20 g Omáčka pikantní worcesterová
2 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
20 g Tymián sušený
1 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 178kJ
2% Sacharidy 9 g
57% Tuky 42 g
30% Sodík 595 mg
54% Bílkoviny 30 g

Hovězí kýta na rožni postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pod fólií naklepeme, naskládáme do misky, zalijeme vínem a necháme na chladném místě celou noc odpočívat.

2

Připravené maso vyndáme z misky a skládáme každý plátek zvlášť na kousek alobalu, přidáme plátek oloupané cibule, tenký plátek slaniny, kolečka česneku, zakápneme worcesterem, olejem, posypeme tymiánem, přiložíme 2 kousky olivy, okořeníme grilovacím kořením, vše dobře zabalíme do alobalu a naskládáme na rožeň, kde rožníme asi 100 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé, na teplém talíři s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept