Hovězí kýta na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí kýta na rožni
Hovězí kýta na rožni
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 37959 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 kg | Hovězí kýta |
30 g | Koření grilovací |
1 dl | Olej olivový |
200 g | Olivy bez pecky |
20 g | Omáčka pikantní worcesterová |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
20 g | Tymián sušený |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 89,5mg |
Draslík | 562,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí kýta, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Koření grilovací, Olej olivový, Olivy bez pecky, Omáčka pikantní worcesterová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí kýta na rožni postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, nakrájíme na řízky, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pod fólií naklepeme, naskládáme do misky, zalijeme vínem a necháme na chladném místě celou noc odpočívat. |
2 | Připravené maso vyndáme z misky a skládáme každý plátek zvlášť na kousek alobalu, přidáme plátek oloupané cibule, tenký plátek slaniny, kolečka česneku, zakápneme worcesterem, olejem, posypeme tymiánem, přiložíme 2 kousky olivy, okořeníme grilovacím kořením, vše dobře zabalíme do alobalu a naskládáme na rožeň, kde rožníme asi 100 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé, na teplém talíři s čerstvým chlebem.