Jednoduchý recept

Omáčka ledvinková

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3796
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Hovězí ledviny
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 110 kcal
Kilojoule 461kJ
3% Sacharidy 10 g
6% Tuky 5 g
30% Sodík 600 mg
14% Bílkoviny 8 g

Omáčka ledvinková postup přípravy receptu:

1

Ledvinky očistíme a drobně nakrájíme nebo naškrábeme.

2

V rendliku rozehřejeme sádlo a zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájené ledvinky, posypeme troškou kmínu a ledvinky dusíme cca 15 minut.

3

V době dušení ledvinek uděláme žlutější jíšku ze lžičky sádla a lžičky hladké mouky. Po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar. Takto připravenou jíšku přilijeme k podušeným ledvinkám.

4

Omáčku osolíme, opepříme a necháme pozvolna vařit ještě cca 10 minut.

5

Dle chuti můžeme omáčku na závěr prolisovat anebo z části vychladlou rozmixovat.

Poznámka

Sádlo můžeme zaměnit ze slaninou nakrájenou nadrobno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept