Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37967
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule červená
250 g Fíky sušené
1 kg Jehněčí kýta
1 kávová lžička Kmín římský
1 kávová lžička Nové koření mleté
1 ks Pažitka
4 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Skořice mletá
250 ml Šťáva jablečná 100%
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 463kJ
11% Sacharidy 38 g
46% Tuky 34 g
13% Sodík 260 mg
60% Bílkoviny 34 g

Jehněčí kýta s fíky postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozpustíme sádlo a osmahneme na něm za občasného zamíchání na kostičky nakrájenou cibuli.

2

Přidáme skořici, zázvor, římský kmín, nové koření a vše promícháme.

3

Přidáme jehněcí kýtu a restujeme. Během restování kýtu obracíme tak, aby byla opečená ze všech stran.

4

Poté do kastrolu přisypeme na kostičky nakrájené fíky, podlijeme jablečnou šťávou, vodou, osolíme a zakryjeme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. V troubě maso 120 minut dusíme.

5

Poté ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept