Cukroví medové slepované - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cukroví medové slepované
Cukroví medové slepované
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37971 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
150 g | Marmeláda jahodová |
120 g | Máslo čerstvé |
100 g | Med včelí |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Ořechy lískové |
25 g | Tuk |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 130,6mg |
Draslík | 151,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Ořechy lískové, Tuk, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Marmeláda jahodová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cukroví medové slepované postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, cukr, vanilkový cukr, drcené ořechy, přidáme změklé máslo, med, žloutek, vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na silnější plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary, ale aby byly vždy dva stejné. Plech pomažeme tukem, cukroví na něj vyskládáme, bílek rozmícháme v trošce vody a povrch cukroví pomažeme. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut. Necháme vychladnout. |
2 | Vždy dva stejné tvary potřeme z jedné strany marmeládou a slepíme k sobě. Cukroví upravíme na mísu a podáváme. |