Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37974

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Cukr krupice
75 g Mandle
75 g Máslo čerstvé
1 ks Máta
600 g Ricotta
125 ml Sirup javorový
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
10 ks Sušenky BeBe světlé jemné
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 919kJ
26% Sacharidy 94 g
37% Tuky 28 g
15% Sodík 299 mg
28% Bílkoviny 16 g

Ricotta dort postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.

2

Sušenky rozdrtíme válečkem na malé kousky a nasypeme je do mísy, přidáme najemno nasekané mandle, máslo a vše vypracujeme ve žmolenku.

3

Připravíme dortovou formu, žmolenku rozprostřeme na dno a pořádně upěchujeme, necháme 30 minut odpočívat v chladničce.

4

Do větší mísy dáme ricottu, cukr, kukuřičný škrob, polovinu javorového sirupu, vejce a citronovou šťávu. Pomocí šlehače pořádně prošleháme.

5

Z chladničky vyndáme dortovou formu a na korpus ze sušenek a ořechů nalijeme sýrovou směs, povrch uhladíme a vložíme na 70 minut péct do trouby.

6

Po upečení necháme dort zchladnout. Po vychladnutí povrch dortu polijeme javorovým sirupem a zdobíme lístky máty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept