Zapečené ryzce s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené ryzce s mozzarellou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37976 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
8 ks | Cibulka jarní |
200 g | Hříbky čerstvé |
200 g | Mozzarella |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
0,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
400 g | Ryzce čerstvé |
2 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 555,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibulka jarní, Hříbky čerstvé, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Ryzce čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené ryzce s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Ryzce a hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější plátky, malé hlavičky necháme v celku. Očistíme a omyjeme jarní cibulku s česnekem, cibulku pokrájíme na kroužky a česnek posekáme nadrobno. Mozzarellu z nálevu necháme odkapat a nakrájíme ji na plátky. Petrželku, tymián a rozmarýn omyjeme, vodu setřepeme a bylinky drobně pokrájíme. |
2 | Zralá sladká rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Dáme je do misky, promícháme je s 0,5 lžičkou soli a 0,5 lžičkou bílého pepře. |
3 | V zapékací míse si rozpálíme slunečnicový olej, na kterém restujeme houby přibližně 2 minuty, promícháme je s černým pepřem, solí, přidáme česnek, cibuli a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Nakonec vše promícháme z bylinkami. |
4 | Mísu odstavíme z pánve a na povrch hub poklademe plátky rajčat, na ně položíme plátky sýra a mísu s houbami dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme přibližně 10-14 minut při 220 °C. |
5 | Zapečené houby podáváme horké s bílým chlebem. |