Recept

Zapečené ryzce s mozzarellou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37976
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
8 ks Cibulka jarní
200 g Hříbky čerstvé
200 g Mozzarella
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
400 g Ryzce čerstvé
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 601kJ
12% Sacharidy 43 g
23% Tuky 17 g
40% Sodík 809 mg
32% Bílkoviny 18 g

Zapečené ryzce s mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Ryzce a hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější plátky, malé hlavičky necháme v celku. Očistíme a omyjeme jarní cibulku s česnekem, cibulku pokrájíme na kroužky a česnek posekáme nadrobno. Mozzarellu z nálevu necháme odkapat a nakrájíme ji na plátky. Petrželku, tymián a rozmarýn omyjeme, vodu setřepeme a bylinky drobně pokrájíme.

2

Zralá sladká rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Dáme je do misky, promícháme je s 0,5 lžičkou soli a 0,5 lžičkou bílého pepře.

3

V zapékací míse si rozpálíme slunečnicový olej, na kterém restujeme houby přibližně 2 minuty, promícháme je s černým pepřem, solí, přidáme česnek, cibuli a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Nakonec vše promícháme z bylinkami.

4

Mísu odstavíme z pánve a na povrch hub poklademe plátky rajčat, na ně položíme plátky sýra a mísu s houbami dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme přibližně 10-14 minut při 220 °C.

5

Zapečené houby podáváme horké s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept