Recept

Lososový gratin s pažitkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37977

Ingredience

300 g Brambory
0,5 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 kg Losos uzený
350 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Olej česnekový
4 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Sůl
15 ml Víno bílé
1 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 719kJ
4% Sacharidy 16 g
22% Tuky 17 g
11% Sodík 226 mg
84% Bílkoviny 47 g

Lososový gratin s pažitkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme bílou omáčku. V kastrolu rozpustíme máslo, zaprášíme ho moukou a za stálého míchání připravíme jíšku. Kastrol sundáme ze sporáku, přimícháme bílé víno, muškátový oříšek, sůl a hořčici.

2

Poté přilijeme mléko, kastrol vrátíme na sporák a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme z plotny, přimícháme najemno nasekanou pažitku a přelijeme do zapékací mísy.

3

Brambory omyjeme a nakrájíme na kolečka. Lososa očistíme, nakrájíme na proužky a přimícháme do omáčky.

4

Omáčku s lososem zakryjeme vrstvou brambor, zakápneme česnekovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi 50 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept