Bramborová polévka s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 3798 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 dl | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
30 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 12,3mg |
Draslík | 612,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 669,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a nadrobno nakrájené brambory vložíme do vroucí osolené vody. |
2 | Přidáme mléko, jíšku ze sádla a mouky, oloupaná a nakrájená rajčata, rajčatový protlak, mletý pepř a vše uvaříme doměkka. Podáváme s nakrájenou zelenou petrželovou natí. |
Poznámka
Podle chuti můžeme polévku osladit, nebo přikyselit citronovou šťávou.