Video recept

Sýrová roláda s potočnicí

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Sýrová roláda s potočnicí 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37980

Ingredience

2 kávová lžička Hořčice Dijonská
300 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
115 g Potočnice
225 g Ricotta
75 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 406kJ
3% Sacharidy 12 g
30% Tuky 23 g
20% Sodík 392 mg
32% Bílkoviny 18 g

Sýrová roláda s potočnicí postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku zpěníme máslo, přisypeme hladkou mouku a mícháme dohladka. Odstavíme z plotny a do jíšky postupně vešleháme mléko. Potom za stálého míchání přivedeme k varu, povaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny. Bešamel dochutíme hořčicí, solí, pepřem a vmícháme do něj polovinu nastrouhaného sýru. Necháme mírně zchladnout. Nakonec vešleháme žloutky.

2

Z bílků ušleháme pevný sníh, lžíci sněhu vmícháme do bešamelu a ten vlijeme ke zbylému sněhu. Zlehka promícháme a směs rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem.

3

Pečeme 15-20 minut. Upečený plát vyklopíme na pečicí papír posypaný zbylým sýrem. Z povrchu sloupneme papír a plát potřeme ricottou. Poklademe omytou potočnicí a s pomocí spodního papíru plát zavineme do rolády.

4

Roládu nakrájíme na plátky a podáváme teplou i studenou.

Poznámka

Potočnici můžeme nahradit polníčkem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept