Recept

Želé sekt s granátovými zrníčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37981

Ingredience

300 g Cukr krupice
100 g Granátové jablko semínka
3 polévková lžíce Likér pomerančový
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Vanilkový lusk
250 ml Voda pitná
75 cl Víno šumivé (sekt)
8 plátek Želatina
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 501kJ
18% Sacharidy 64 g
3% Tuky 2 g
0% Sodík 6 mg
3% Bílkoviny 2 g

Želé sekt s granátovými zrníčky postup přípravy receptu:

1

Větší pudinkovou formu vymažeme olejem.

2

Sekt společně s vodou vlijeme do připraveného hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit.

3

Do hrnku vložíme plátky želatiny, zalijeme vodou a necháme 5 minut bobtnat.

4

Hrnec s vodou a sektem přivedeme k varu, povaříme 5 minut, přidáme vanilku a ještě minutu vaříme.

5

Asi 250 ml směsi přelijeme do odměrky. Nabobtnalou želatinu vyjmeme z hrnku, vymačkáme a dáme do odměrky k vínové směsi. Vše rozšleháme.

6

Poté obsah odměrky nalijeme zpátky do hrnce, promícháme a nalijeme do připravené pudinkové formy.

7

S formou vložíme do chladničky a necháme přes noc odležet.

8

Další den želé vyklopíme na tác, posypeme zrníčky z granátových jablek a zalijeme pomerančovým likérem. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept