Želé sekt s granátovými zrníčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Želé sekt s granátovými zrníčky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37981 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
300 g | Cukr krupice |
100 g | Granátové jablko semínka |
3 polévková lžíce | Likér pomerančový |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Vanilkový lusk |
75 cl | Víno šumivé (sekt) |
250 ml | Voda pitná |
8 plátek | Želatina |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 44,6mg |
Vláknina | 233,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej rostlinný, Voda pitná, Želatina, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Granátové jablko semínka, Likér pomerančový, Vanilkový lusk, Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Želé sekt s granátovými zrníčky postup přípravy receptu:
1 | Větší pudinkovou formu vymažeme olejem. |
2 | Sekt společně s vodou vlijeme do připraveného hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit. |
3 | Do hrnku vložíme plátky želatiny, zalijeme vodou a necháme 5 minut bobtnat. |
4 | Hrnec s vodou a sektem přivedeme k varu, povaříme 5 minut, přidáme vanilku a ještě minutu vaříme. |
5 | Asi 250 ml směsi přelijeme do odměrky. Nabobtnalou želatinu vyjmeme z hrnku, vymačkáme a dáme do odměrky k vínové směsi. Vše rozšleháme. |
6 | Poté obsah odměrky nalijeme zpátky do hrnce, promícháme a nalijeme do připravené pudinkové formy. |
7 | S formou vložíme do chladničky a necháme přes noc odležet. |
8 | Další den želé vyklopíme na tác, posypeme zrníčky z granátových jablek a zalijeme pomerančovým likérem. Ihned podáváme. |