Recept

Houbová omáčka minutka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37982

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
600 ml Hovězí vývar základní
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Pepř černý celý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 442kJ
10% Sacharidy 34 g
29% Tuky 22 g
26% Sodík 521 mg
21% Bílkoviny 12 g

Houbová omáčka minutka postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, houby pokrájíme a udusíme doměkka.

2

V rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přimícháme koření, přilijeme vývar, promícháme a zhruba pět minut povaříme. Poté zašleháme smetanu, v které jsme umíchali mouku, přidáme sůl a opět asi pět minut mírně povaříme. Do jiného rendlíku omáčku přecedíme, přimícháme okapané houby, ocet a necháme přejít varem.

Poznámka

Omáčku servírujeme k minutkám ze zvěřiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept