Houbová omáčka minutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 33 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbová omáčka minutka
Celkový čas: | 33 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37982 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
600 ml | Hovězí vývar základní |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 ks | Pepř černý celý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 873,0mg |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 140,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbová omáčka minutka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, houby pokrájíme a udusíme doměkka. |
2 | V rendlíku zpěníme na oleji cibuli, přimícháme koření, přilijeme vývar, promícháme a zhruba pět minut povaříme. Poté zašleháme smetanu, v které jsme umíchali mouku, přidáme sůl a opět asi pět minut mírně povaříme. |
3 | Do jiného rendlíku omáčku přecedíme, přimícháme okapané houby, ocet a necháme přejít varem. |