Recept

Žebírka s mandlovou glazurou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37984

Ingredience

100 g Cukr třtinový
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 polévková lžíce Kečup
180 ml Likér mandlový - Amaretto
1 ks Pažitka
1,2 kg Vepřová žebra
2 polévková lžíce Omáčka sójová

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 261kJ
6% Sacharidy 23 g
47% Tuky 36 g
7% Sodík 141 mg
44% Bílkoviny 25 g

Žebírka s mandlovou glazurou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme třtinový cukr, mandlový likér, sójovou omáčku, plnotučnou hořčici a kečup.

2

Žebírka vložíme do většího silnějšího sáčku a zalijeme připravenou marinádou. Vložíme do chladničky a necháme přes noc marinovat.

3

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, žebírka vyndáme z marinády a klademe je na plech. Marinádu nalijeme do kastrůlku.

4

Žebírka pečeme asi 60 minut, po 30 minutách je otočíme.

5

Před dopečením žebírek přivedeme marinádu k varu a krátce ji povaříme.

6

Žebírka servírujeme na připravené talíře, přelijeme je marinádou a posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept