Žebírka s mandlovou glazurou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žebírka s mandlovou glazurou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37984 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 polévková lžíce | Kečup |
180 ml | Likér mandlový - Amaretto |
1 ks | Pažitka |
1,2 kg | Vepřová žebra |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 121,5mg |
Draslík | 411,3mg |
Vláknina | 801,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Pažitka, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Kečup, Likér mandlový - Amaretto, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žebírka s mandlovou glazurou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme marinádu. V misce smícháme třtinový cukr, mandlový likér, sójovou omáčku, plnotučnou hořčici a kečup. |
2 | Žebírka vložíme do většího silnějšího sáčku a zalijeme připravenou marinádou. Vložíme do chladničky a necháme přes noc marinovat. |
3 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, žebírka vyndáme z marinády a klademe je na plech. Marinádu nalijeme do kastrůlku. |
4 | Žebírka pečeme asi 60 minut, po 30 minutách je otočíme. |
5 | Před dopečením žebírek přivedeme marinádu k varu a krátce ji povaříme. |
6 | Žebírka servírujeme na připravené talíře, přelijeme je marinádou a posypeme najemno nasekanou pažitkou. |