Jednoduchý recept

Medové řezy s ovocem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37985
Kategorie: Řezy

Ingredience

20 g Citronová kůra
250 g Cukr moučkový
5 g Hřebíček mletý
100 g Hrušky sušené
100 g Křížaly (sušená jablka)
50 g Máslo čerstvé
350 g Med včelí
250 ml Mléko polotučné
1000 g Mouka pšeničná hladká
100 g Ořechy lískové
20 g Skořice mletá
20 g Soda jedlá
30 g Strouhanka
100 g Švestky sušené vypeckované
30 g Tuk
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 667 kcal
Kilojoule 2 792kJ
35% Sacharidy 126 g
19% Tuky 15 g
25% Sodík 497 mg
23% Bílkoviny 13 g

Medové řezy s ovocem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, ihned hrnec odstavíme. Do horké vody vložíme máslo, cukr a med. Šlehačem promícháme a necháme částečně vychladnout. Do vlažné tekutiny přidáme vejce, žloutky a šlehačem rozšleháme. Přilijeme mléko, přidáme skořici, sodu, hřebíček, mleté ořechy, strouhanou citronovou kůru, kousky sušeného ovoce a znovu vyšleháme. Nakonec přimícháme mouku. Vznikne nám řídké těsto.

2

Plech pomažeme tukem, vysypeme strouhankou a těsto na plech nalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, potom žár zmírníme na minimum a pečeme dalších 20 minut.

3

Plech vyndáme z trouby, necháme vychladnout, řezy nakrájíme, upravíme na talířky a podáváme.

Poznámka

Tento dezert nám dlouho vydrží, protože netvrdne. Proto ho můžeme napéct větší množství na delší dobu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept