Medové řezy s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové řezy s ovocem
Medové řezy s ovocem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37985 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
20 g | Citronová kůra |
250 g | Cukr moučkový |
5 g | Hřebíček mletý |
100 g | Hrušky sušené |
100 g | Křížaly (sušená jablka) |
50 g | Máslo čerstvé |
350 g | Med včelí |
250 ml | Mléko polotučné |
1000 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Ořechy lískové |
20 g | Skořice mletá |
20 g | Soda jedlá |
30 g | Strouhanka |
100 g | Švestky sušené vypeckované |
30 g | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 91,6mg |
Draslík | 183,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Hrušky sušené, Křížaly (sušená jablka), Med včelí, Ořechy lískové, Skořice mletá, Soda jedlá, Strouhanka, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Švestky sušené vypeckované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medové řezy s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, ihned hrnec odstavíme. Do horké vody vložíme máslo, cukr a med. Šlehačem promícháme a necháme částečně vychladnout. Do vlažné tekutiny přidáme vejce, žloutky a šlehačem rozšleháme. Přilijeme mléko, přidáme skořici, sodu, hřebíček, mleté ořechy, strouhanou citronovou kůru, kousky sušeného ovoce a znovu vyšleháme. Nakonec přimícháme mouku. Vznikne nám řídké těsto. |
2 | Plech pomažeme tukem, vysypeme strouhankou a těsto na plech nalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi 20 minut, potom žár zmírníme na minimum a pečeme dalších 20 minut. |
3 | Plech vyndáme z trouby, necháme vychladnout, řezy nakrájíme, upravíme na talířky a podáváme. |
Poznámka
Tento dezert nám dlouho vydrží, protože netvrdne. Proto ho můžeme napéct větší množství na delší dobu.