Recept

Kukuřičný nákyp s ementálem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37986

Ingredience

450 g Kukuřice
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
1 l Mléko polotučné
350 g Mouka kukuřičná
75 g Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
150 g Sýr Ementál (Primátor)
1 polévková lžíce Tuk
4 ks Vejce slepičí
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 664 kcal
Kilojoule 2 780kJ
24% Sacharidy 85 g
36% Tuky 27 g
3% Sodík 56 mg
39% Bílkoviny 22 g

Kukuřičný nákyp s ementálem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme rostlinným tukem. Do kastrolu dáme máslo, rozpustíme ho a necháme vychladnout.

2

Kukuřici, na kolečka nakrájenou šalotku, nastrouhaný ementál a vejce vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme.

3

Přidáme kukuřičnou mouku a kypřicí prášek do pečiva.

4

Vše rozmixujeme na hladkou kaši, do které přimícháme mléko a rozpuštěné máslo.

5

Takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 60 minut.

6

Po upečení vyjmeme z trouby a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept