Kukuřičný nákyp s ementálem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kukuřičný nákyp s ementálem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37986 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
450 g | Kukuřice |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
75 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
350 g | Mouka kukuřičná |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Šalotka |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 polévková lžíce | Tuk |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 165,7mg |
Draslík | 514,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 93,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Šalotka, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kukuřičný nákyp s ementálem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme rostlinným tukem. Do kastrolu dáme máslo, rozpustíme ho a necháme vychladnout. |
2 | Kukuřici, na kolečka nakrájenou šalotku, nastrouhaný ementál a vejce vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme. |
3 | Přidáme kukuřičnou mouku a kypřicí prášek do pečiva. |
4 | Vše rozmixujeme na hladkou kaši, do které přimícháme mléko a rozpuštěné máslo. |
5 | Takto připravenou směs nalijeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 60 minut. |
6 | Po upečení vyjmeme z trouby a ihned podáváme. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou. |