Švestkovo-malinová omáčka studená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkovo-malinová omáčka studená
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37987 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
150 g | Maliny |
2 kávová lžička | Ocet vinný červený |
150 g | Povidla švestková |
150 g | Protlak rajčatový |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 57,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Maliny, Ocet vinný červený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Povidla švestková, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkovo-malinová omáčka studená postup přípravy receptu:
1 | V silnostěnném rendlíku uvaříme švestková povidla, maliny a rajčatový protlak s vodou. Po ukončení varu vmícháme ocet, cukr a za občasného míchání necháme omáčku vychladnout. |
Poznámka
Omáčku podáváme k minutkám.