Špenátový salát s parmskou šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s parmskou šunkou
Špenátový salát s parmskou šunkou
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37988 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
75 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1 kávová lžička | Olej česnekový |
0,5 ks | Salát ledový |
2 polévková lžíce | Sirup javorový |
200 g | Špenát listový čerstvý |
80 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 375,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Ocet jablečný, Salát ledový, Sirup javorový, Špenát listový čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej česnekový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát s parmskou šunkou postup přípravy receptu:
1 | Špenát omyjeme, natrháme na kousky a vložíme do salátové mísy. |
2 | Ledový salát omyjeme, listy natrháme a přidáme do salátové mísy ke špenátu. Promícháme. |
3 | Na pánvi rozpálíme česnekový olej a na proužky nakrájenou parmskou šunku na něm orestujeme. Přidáme mandlové lupínky a promícháme s parmskou šunkou. |
4 | Pánev sundáme ze sporáku a přimícháme ocet, javorový sirup, promícháme a takto připravenou zálivkou přelijeme salát. |
5 | Důkladně promícháme a poté ihned podáváme. |