Vinařské zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinařské zelí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 3799 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
2 ks | Rajčata |
40 g | Sádlo škvařené |
400 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 9,7mg |
Draslík | 831,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinařské zelí postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém sádle opečeme na kostky nakrájené maso, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osolíme a dusíme 15 min. |
2 | Potom přidáme nakrájené zelené papriky bez jadérek, rajčata nakrájená na osminky, lisovaný česnek a mletou červenou papriku, podlijeme trochou masového vývaru a krátce povaříme. |
3 | Nakonec přídáme očistěné nakrájené brambory a hlávkové zelí nakrájené na nudličky, znovu podlijeme trochou masového vývaru a udusíme doměkka. |