Jednoduchý recept

Medový perník s čokoládou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 37994
Kategorie: Cukroví

Ingredience

5 g Anýz mletý
5 g Badyán
50 g Čokoláda hořká
300 g Cukr moučkový
5 g Fenykl obecný
100 g Hrozinky
50 g Kakao
100 g Kandované ovoce
150 g Máslo čerstvé
300 g Med včelí
800 g Mouka žitná
3 g Muškátový květ
5 g Muškátový oříšek
5 g Nové koření mleté
150 g Ořechy lískové
300 g Poleva čokoládová
100 ml Rum
15 g Skořice mletá
30 g Soda jedlá
30 g Tuk
3 ks Vejce slepičí
5 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 827kJ
27% Sacharidy 98 g
89% Tuky 67 g
31% Sodík 613 mg
23% Bílkoviny 13 g

Medový perník s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Do kovové mísy dáme máslo, med a čokoládu, vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání rozpustíme. Vyndáme z lázně a do mísy přidáme kakao, vejce, cukr, mouku, hrozinky, drcené ořechy, kandované ovoce, rum, sodu, přisypeme fenykl, anýz, badyán, skořici, zázvor, nové koření a muškát. Všechno koření musí být mleté. Vypracujeme tužší těsto, které necháme několik hodin odležet, nejlépe přes noc.

2

Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého tvořítky vykrajujeme různé tvary. Plech pomažeme tukem, vyskládáme na něj perníčky a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny, perníčky vyndáme, potřeme čokoládovou polevou a necháme vychladnout. Upravíme na mísu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept