Recept

Jelení závitky plněné mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37997
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
600 ml Hovězí vývar základní
1 kg Jelení kýta
0,5 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 g Mrkev kořen
80 ml Olej rostlinný
100 g Petržel kořen
150 g Protlak rajčatový
0,3 kávová lžička Sůl
Na mleté maso
1 ks Cibule
300 g Maso mleté - mix
100 ml Mléko polotučné
2 ks Rohlíky bílé
0,3 kávová lžička Sůl
0,3 kávová lžička Tymián sušený
2 ks Vejce slepičí
Na papriky
30 g Máslo čerstvé
2 ks Paprika zelená
Na jíšku
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,724 kcal
Kilojoule 7 213kJ
9% Sacharidy 32 g
191% Tuky 143 g
70% Sodík 1 g
138% Bílkoviny 77 g

Jelení závitky plněné mletým masem postup přípravy receptu:

1

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem, jednu cibuli nakrájíme najemno, zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky, jednu cibuli nakrájíme na plátky, kopr jemně nasekáme. Papriky zbavíme semen, nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle.

2

V míse smícháme mleté maso s vymačkanými rohlíky, drobně pokrájenou cibulí, tymiánem, solí a vejci.

3

Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme a potřeme masovou směsí. Plátky zavineme a ovážeme nití.

4

V kastrolu na oleji zpěníme plátky cibule a zeleniny, přidáme závitky a orestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, rajčatový protlak a dusíme, až je maso měkké.

5

Závitky vyjmeme, ke šťávě přilijeme horkou vodu, zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku propasírujeme přes síto do čistého kastrolu. Přimícháme osmaženou papriku, kopr, sůl, cukr, závitky bez nití a necháme je v omáčce provařit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept