Jednoduchý recept

Medový perník s rumem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37998

Ingredience

3 g Anýz mletý
200 g Cukr moučkový
100 g Cukr vanilka
3 g Hřebíček mletý
200 g Med včelí
250 ml Mléko polotučné
650 g Mouka pšeničná hladká
100 g Ořechy lískové
60 ml Rum
5 g Skořice mletá
5 g Soda jedlá
30 g Tuk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 215kJ
27% Sacharidy 97 g
15% Tuky 11 g
8% Sodík 152 mg
18% Bílkoviny 10 g

Medový perník s rumem postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, promícháme s cukrem, přidáme med, vejce, skořici, anýz, hřebíček, sodu, přilijeme mléko a vypracujeme perníkové těsto. Vyválíme ho na středně silný plát, plech pomažeme tukem a celý plát těsta ne něj přendáme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny.

2

Plech s těstem vyndáme a necháme vychladnout.

3

V hrnku rozmícháme horký rum s vanilkovým cukrem, mícháme tak dlouho, až poleva bude jednolitá a bude se lesknout. Vychladlý perník potřeme rumovou polevou, posypeme drcenými ořechy a nakrájíme na řezy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept