Medový perník s rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medový perník s rumem
Medový perník s rumem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 37998 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
3 g | Anýz mletý |
200 g | Cukr moučkový |
100 g | Cukr vanilka |
3 g | Hřebíček mletý |
200 g | Med včelí |
250 ml | Mléko polotučné |
650 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Ořechy lískové |
60 ml | Rum |
5 g | Skořice mletá |
5 g | Soda jedlá |
30 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 29,9mg |
Draslík | 96,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Med včelí, Ořechy lískové, Rum, Skořice mletá, Soda jedlá, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medový perník s rumem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, promícháme s cukrem, přidáme med, vejce, skořici, anýz, hřebíček, sodu, přilijeme mléko a vypracujeme perníkové těsto. Vyválíme ho na středně silný plát, plech pomažeme tukem a celý plát těsta ne něj přendáme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi půl hodiny. |
2 | Plech s těstem vyndáme a necháme vychladnout. |
3 | V hrnku rozmícháme horký rum s vanilkovým cukrem, mícháme tak dlouho, až poleva bude jednolitá a bude se lesknout. Vychladlý perník potřeme rumovou polevou, posypeme drcenými ořechy a nakrájíme na řezy. |