Recept

Zeleninová rýže s masem

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37999

Ingredience

300 g Dýně
120 g Hovězí kýta
200 g Kapradí
300 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
200 g Zvonek kořen
Kořenící omáčka
5,5 g Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
4 ml Olej sezamový
18 ml Omáčka sójová
0,3 g Pepř černý mletý
2 g Sůl
5,5 g Česnek
Smažená pasta z červené papriky
9 g Cibule
5 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Hovězí maso zadní
19 ml Olej sezamový
5 polévková lžíce Papriková pasta sladká
90 ml Voda pitná
5,5 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 800kJ
38% Sacharidy 137 g
9% Tuky 7 g
16% Sodík 324 mg
26% Bílkoviny 14 g

Zeleninová rýže s masem postup přípravy receptu:

1

Rýži namočíme na 30 minut do studené vody, poté necháme okapat, dýni nakrájíme nejprve na 6 cm dlouhé špalíky, ty rozpůlíme, nakonec tyto poloviční špalíčky nasolíme, osušíme v utěrce a nasekáme na tenké, delší plátky ve tvaru zápalek. Očištěný a opláchnutý kořen zvonku rozsekáme na nudličky, ochutíme solí a 10 minut necháme uležet. Maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na tenké nudličky velikosti zápalek.

2

Kapradí propláchneme a smícháme s masovými nudličkami. Masové nudličky s kapradím promícháme s kořenicí omáčkou. V pánvi na rozehřátém másle necháme ztuhnout vejce, poté ho pokrájíme na nudličky. V hrnci přivedeme k varu vodu s rýží, vaříme asi 4 minuty, následně oheň zmírníme a vaříme další 3 minuty. Poté rýži dusíme dalších 10 minut, aby došla do měkka. V pánvi na oleji opečeme kousky dýně, odložíme na talíř a každý kousek odělíme. Na oleji orestujeme nudličky hovězí kýty s kořenicí omáčkou i kapradím a chaluhy, rozlámané na větší kousky. Ještě jednou na rozpáleném oleji orestujeme masové nudličky, tentokrát je promícháme se smaženou pastou z červené papriky, nasekanou cibulkou, česnekem a polovinou sezamového oleje. Pokrm ochutíme cukrem. Tuto směs restujeme 2 minuty za stálého míchání. Masovou restovanou směs podáváme teplou s připravenou vařenou rýží.

3

Kořenící omáčka: suroviny na kořenící omáčku vložíme do misky a dobře promícháme.

4

Smažená pasta z červené papriky: nasekanou cibuli, česnek i pastu z červené papriky zalijeme 6 lžícemi vody, 1,5 lžící cukru a 1,5 lžící sezamového oleje, následně orestujeme na pánvi.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept